Merkel bekræfter tysk støtte til Femern-forbindelse

Skrevet af admin

28/04/2015

Dagens topnyheder

Den tyske regering står ved aftalen om den faste forbindelse over Femern Bælt. Det siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel, på et pressemøde med den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag.

Udmeldingen kommer, efter der er rejst kritik af forbindelsen fra tyske miljøorganisationer, som blandt andet har truet med sagsanlæg mod forbindelsen.

Danmark kan dog regne med, at den tyske regering ikke vakler, fastslår Merkel:

- Forbundsregeringen står selvfølgelig bag Femern-forbindelsen, og vi vil gøre alt for, at landanlæggene bliver bygget, så forbindelsen kan rykke landene tættere sammen, siger Angela Merkel.

- Kontrakten mellem vores to lande er entydig. Det er Danmark, der lægger ud for omkostningerne. Det er vores ansvar at få bygget et landanlæg.

Forbundskansleren har bemærket, at der er protester fra den tyske side af projektet, men det er en normal del af en demokratisk diskussion.

- Der er indvendinger, men det er intet nyt ved infrastrukturprojekter. Vi vil gøre vores, for at sagsbehandlingen vil foregå i et passende tempo, siger hun.

Folketinget stemte tirsdag anlægsloven om Femern-forbindelse igennem kort før pressemødet. Det betyder dog ikke, at byggeriet har fået det endelige grønne lys. Blandt andet venter man stadig på godkendelse fra tyske miljømyndigheder.

- Vi vil gøre vores, for at sagsbehandlingen vil foregå i et passende tempo, siger Angela Merkel.

- Forbundsregeringen står ved den kontrakt, som er mellem landene. Vi vil arbejde for, at tingene bliver gennemført så smidigt som muligt. Men jeg kan ikke love noget på vegne af aktører, jeg ikke har indflydelse på.

Også Helle Thorning-Schmidt gentager på pressemødet sin støtte til det 49,7 milliarder kroner dyre projekt.

- Det er et af de vigtigste fællesprojekter, vi har. Der er enorm støtte til projektet på denne side af grænsen, siger hun.

/ritzau/