Merkel-kender: Femern fylder ikke meget hos kansleren

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har inden tirsdagens møde med Angela Merkel på Marienborg udtalt, at et af samtaleemnerne med den tyske kansler bliver Femern-projektet.

Thorning vil over for Merkel understrege vigtigheden for Danmark af projektet omkring sænketunnelen i Femern Bælt mellem Rødby og Puttgarden.

Men ifølge Kerrin Linde, udlandsredaktør hos Kristeligt Dagblad, fylder Femern-projektet ikke meget i Tyskland eller hos Merkel.

- Merkel har nok forberedt sig på, at det er noget, som kommer på tale, fordi projektet bliver så meget dyrere end forventet. Men det er ikke noget, der står øverst på kanslerens dagsorden.

- Projektet er noget, de nordtyske politikere og især de danske politikere har presset på for, og derfor er Merkel gået med til det, men det er ikke noget, hun lægger særlig stor vægt på, siger Linde, der fra 2003 til 2007 var korrespondent i Berlin for Ritzau.

- Dengang var det ikke et emne, Merkel havde lyst til at udtale sig om, siger Linde.

Man skal ikke forvente, at Merkel, når hun sammen med Thorning holder pressemøde klokken 14.10, kommer med store udmeldinger om Femern-projektet.

- Det er kun på de helt store udenrigspolitiske områder såsom Rusland/Ukraine-problemet og Grækenlands økonomi, hvor Merkel kan finde på at sige nogle markante ting.

- Merkel kommer nok med et svar omkring Femern, som ikke vil gøre ondt på nogen, lyder vurderingen fra Linde.

Mens de danske medier har stor fokus på Merkel-besøget, så fylder det stort set intet i Tyskland, fortæller Linde.

- På de seneste to regeringspressekonferencer er der slet ikke blevet spurgt ind til dette besøg eller Femern.

Det danske lovforslag om anlæg og drift af Femern-forbindelsen venter kun på en sidste behandling i Folketinget, inden det kan vedtages. Tredjebehandlingen finder sted tirsdag - altså på dagen, hvor Merkel er i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip