Merkel og ledere besøger katastrofebjerget i Alperne

25/03/2015 15:45

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Frankrigs præsident, François Hollande, Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Spaniens premierminister, Mariano Rajoy, er i helikopter landet ved foden af bjerget i de franske alper, hvor passagerflyet fra Germanwings med 150 om bord blev knust mod en bjergside tirsdag.

Med besøget ønsker de tre stats- og regeringschefer at udtrykke deres respekt og medfølelse over for de dødes familier og venner.

Hollande og Merkel fløj hen over ulykkesstedet for med egne øjne at se ødelæggelserne, inden de mødtes med redningsarbejdere uden for det krisecenter, der blev oprettet tirsdag.

Rajoy besøgte ligeledes centret for at blive opdateret om det vanskelig redningsarbejde, der foregår i et svært tilgængeligt terræn med stejle klippesider.

Pårørende til nogle af de 150 omkomne samledes ligeledes nær ulykkesstedet og det nyetablerede krisecenter.

De fleste af de dræbte på flyet var tyskere og spaniere.

Antallet af omkomne tyskere er mindst 72 siger Germanwings, mens den spanske regering siger, at mindst 49 spaniere har mistet livet. Der er også en dansker blandt de døde.

Onsdag fortsatte efterforskerne med at finkæmme de knuste vragrester, lige som de er i gang med at undersøge den ene sorte boks, der foreløbig er fundet. Boksen er beskadiget, men kan rumme svar på, hvad der forårsagede styrtet.

Kilder siger, at det kan tage flere dage at analysere den beskadigede sorte boks, men muligvis vil de første data senere onsdag kunne give et fingerpeg om, hvorfor flyet styrtede ned.

Hundredvis af brandmænd og politifolk er involveret i det store arbejde med at rydde op på ulykkesstedet, som de kun kan få adgang til via helikopter eller en vanskelig tur til fods.

Den anden sorte boks er endnu ikke fundet.

/ritzau/AFP