Merkel og Tsipras forhandler i Berlin

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, er mandag i Berlin for at forhandle med forbundskansler Angela Merkel i kanslerministeriet.

Forud for mødet havde Financial Times skrevet, at den græske premierminister i et brev til Merkel og andre europæiske ledere har sagt, at grækerne ikke kan betale gælden tilbage.

Den græske regering presser på for at få penge til at holde Grækenland flydende, men der ventes ikke at ske noget gennembrud på mødet i Berlin.

Både Grækenlands venstreorienterede premierminister og den borgerlige tyske kansler har taget afstand fra rapporter om, at mødet er "et opgør".

Men der har været spekuleret i, at Tsipras vil fremlægge en liste med reformforslag, som han ifølge Merkel lovede at præsentere inden for et par dage efter sidste uges EU-topmøde.

Ifølge græske regeringskilder er der blevet arbejdet på listen hele weekenden.

Den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, gentog før mødet, at "de må leve op til deres forpligtelser."

En større folkemængde var mandag eftermiddag samlet uden for kanslerministeriet, hvor en æresgarde var en del af velkomsten til Tsipras.

Nogle af de tilstedeværende vinkede med flag og transparenter med påskriften "Tyskere elskere Grækenland" og det modsatte.

Det første møde skulle efterfølges af en fælles pressekonference og en arbejdsmiddag.

Hajo Funke, der forsker i politik ved Berlins Frie Universitet, siger til nyhedsbureauet AFP, at det er to forskellige verdener, der støder sammen mandag aften i Berlin.

- Der er Grækenlands politiske verden, hvor en venstreorienteret regering står over for et samfund, der bryder sammen, et samfund, som er i forfald. Det er noget af det værste, vi har set i Europa efter 1945, siger han.

- Den anden verden er et veltilfredst land, der dominerer i Europa. Tyskland, som bekymrer sig om at opretholde landets økonomiske glæde, og som nu bliver bedt om at hjælpe det andet land under betingelser, som Tyskland ikke helt forstår, siger Funke.

/ritzau/dpa

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip