Merkel: Vi må gøre alt for at forhindre græsk bankerot

Den tyske forbundskansler Angela Merkel slår torsdag fast, at alt, der kan gøres, skal gøres for at undgå, at Grækenlands pengekasse løber tør, før landet når en aftale med sine internationale kreditorer.

Udmeldingen fra Merkel falder efter et møde med den græske premierminister, Alexis Tsipras.

Mødet, der af den tyske leder bliver kaldt "konstruktivt", blev holdt på sidelinjen af EU-topmødet i Bruxelles, hvor de europæiske lande har diskuteret migration.

Ifølge Angela Merkel er hun og Tsipras dog enige om at holde deres drøftelser om de græske finanser fortrolige i en tid, hvor der er øget bekymring for, at Grækenland nærmer sig randen af bankerot.

På spørgsmålet om, hvor stor risikoen er for, at Athen løber tør for penge, før der er indgået en aftale med landets långivere, svarer Merkel:

- Vi må gøre alt for at forhindre, at det (en statsbankerot, red.) sker.

En græsk embedsmand oplyser, at Alexis Tsipras på mødet har forhørt sig om muligheden for at fremskynde processen om at nå en aftale om et økonomisk reformprogram, som kan frigive indefrosne midler til de trængte grækere.

Mødet mellem Merkel og Tsipras finder sted, dagen før EU's finansministre stikker hovederne sammen på et EU-topmøde i Riga for at gøre status i forhandlingerne mellem Athen og kreditorerne.

Tidligere torsdag lød det fra embedsmænd i EU, at Merkel på sit møde med Tsipras ville understrege, at hun ønsker at beholde Grækenland i euroen, men at det kræver handling fra græsk side.

- På højeste politiske niveau ønsker tyskerne at beholde Grækenland i eurozonen og finde en løsning, men tiden er knap, og der kommer muligvis mere drama, før Tsipras kan sætte foden ned og nå en løsning, sagde en højtstående embedsmand.

Långiverne kræver, at Grækenland gennemfører reformer, hvis den sidste portion af de store kriselån, som er stillet til rådighed for Grækenland, skal frigives. Det drejer sig om 7,2 milliarder euro.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip