Merkel vil have spansk minister til at lede eurogruppen

Den tyske kansler, Angela Merkel, bakker op om den spanske økonominister, Luis de Guindos, som ny leder af eurogruppen, der består af eurolandenes økonomi- og finansministre.

- Vi vil støtte Luis de Guindos' kandidatur, siger Angela Merkel på et pressemøde i forbindelse med et besøg i den nordvestlige spanske by Santiago de Compostela, hvor hun også roser Guindos' arbejde under Spaniens finansielle krise.

Meldingen kommer forud for et møde den 30. august, hvor de 28 stats- og regeringschefer i EU skal diskutere fordelingen af en række topposter i EU.

Den 16. juli mødtes EU-lederne for at diskutere udnævnelserne, hvor lederen af eurogruppen var en af de poster, der skulle sættes et navn på.

Her fik lederne dog ikke kabalen til at gå op og blev derfor enige om at udskyde drøftelserne til 30. august.

Her skal der blandt andet også diskuteres, hvem der skal være ny formand for Det Europæiske Råd. En post, som Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), ifølge rygter er i spil til.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip