Messerschmidt: DF er uenig med briter om EU-exit

Dansk Folkeparti vil ikke kræve en dansk folkeafstemning om det danske EU-medlemskab, selv om Storbritannien skulle ende med at forlade Den Europæiske Union, skriver dagbladet Der Nordschleswiger i Aabenraa mandag.

Det blev søndag understreget af Dansk Folkepartis EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt i en udtalelse om partiets Europa-politiske linje på baggrund af den voksende britiske EU-modstand.

- At følge Storbritannien vil ikke gavne danske interesser, uanset at DF ønsker et EU, som fremover alene koncentrerer sig om sine kernefunktioner, sagde Messerschmidt søndag i en debat med Den Danske Publicistklub på et møde i franske Strasbourg.

Messerschmidt lagde i debatten klar afstand til det britiske protestparti UK Independence Party (Ukip), og han understregede, at DF har valgt side ved at blive medlem i EU-parlamentsgruppen sammen de britiske Konservative og det euro-skeptiske tyske parti Alternative für Deutschland.

Dette nye gruppefællesskab har ifølge Messerschmidt allerede sikret DF en helt anden indflydelse på centrale politikfelter i EU-Parlamentet end i tidligere år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip