Messerschmidt får central post i EU-Parlamentet

Dansk Folkepartis europaparlamentsmedlem Morten Messerschmidt er tirsdag blevet valgt til næstformand i Europaparlamentets tredjestørste gruppe, den konservative og euroskeptiske ECR-gruppe.

Her bliver danskeren en af fem næstformand, hvoraf tre næstformænd var valgt fra mandatperioden før europaparlamentsvalget i maj. I alt sidder ECR-gruppen på 71 af Europaparlamentets 751 mandater.

Messerschmidt ser næstformandsposten som kronen på værket for Dansk Folkepartis engagement i gruppen.

- Jeg gjorde det klart for en måneds tid siden, at vi var interesserede i at gå efter næstformandsposten. Det er lykkedes os at samle opbakning til det fra de øvrige delegationer, og jeg ser det som kronen på værket i forhold til den konstituering, som Dansk Folkeparti har fået i ECR-gruppen.

- Nu har vi en næstformandspost og kan derved påvirke ECR's politiske linje i parlamentet meget mere og mere direkte. Så uanset hvilke politiske sager, der måtte komme op, så er det her en styrkelse af Dansk Folkepartis synspunkter, siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

Det er Syed Kamall fra det britiske konservative regeringsparti, der er formand for ECR.

Gruppen har tidligere ytret, at den støtter tyrkisk optagelse i EU, hvilket Dansk Folkeparti er imod.

Messerschmidt er dog ikke sikker på, at Dansk Folkeparti og resten af gruppen stadig er uenige i det spørgsmål.

- Når jeg hører gruppemedlemmerne udtale sig om Tyrkiet, jamen så er det meget kritiske røster, og jeg tror, hvis man havde en afstemning om den sag i dag i gruppen, så kunne flertallet meget vel falde ud til Dansk Folkepartis side.

Mandag i sidste uge blev Morten Messerschmidt stemt ned som ny formand for en delegation for parlamentets forhold til Schweiz, Norge og Island.

Den formandspost bliver der stadig forhandlet om, og der bliver gjort et nyt forsøg på at enes på et møde torsdag morgen. Næstformandsposten i ECR-gruppen får ikke Messerschmidt til at trække sig fra den kamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip