Messerschmidt havde håbet på Vestager som bank-indpisker

Bliver den tidligere radikale leder Margrethe Vestager onsdag som ventet udpeget som EU's ny konkurrencekommissær, så vil hun få en langt mere administrativ rolle end den politisk toneangivende, som man kunne have håbet.

Det mener Dansk Folkepartis store stemmesluger ved det seneste valg til EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt.

Som en af få erklærer han sig direkte skuffet, hvis den store hype om Vestagers nye post ender med en placering som konkurrencekommissær.

- Det er et stort område og hele fundamentet for det indre marked. Men det handler meget om at administrere efter gældende - og i en række tilfælde endda meget gamle - EU-regler frem for at spille en visionær politisk rolle, siger han.

Morten Messerschmidt havde langt hellere set den tidligere økonomi- og indenrigsminister i spidsen for økonomi, energi eller det indre marked.

- Margrethe Vestager har vist i Danmark, at hun kan spille med musklerne og vel er den politiker, der har sat de største fingeraftryk i regeringsgrundlaget.

- Sådan en type er der også brug for i EU. Men den rolle kommer hun slet ikke til at spille på konkurrenceposten, som i stedet i meget høj grad handler om at administrere og kontrollere, siger han.

Områder, som den finansielle sektor og bankverdenen kunne have godt af en type som Vestager, mener den danske eurokritiker:

- Jeg havde håbet, at hun skulle tage kampen op med de meget protektionistiske kræfter i Sydeuropa. Nu risikerer hun i stedet at ende som en opgraderet udgave af Konkurrencestyrelsen.

Mens nogen ser frem til, at Vestager skal sætte sig i respekt i kommende sager, hvor store genstridige firmaer prøver at bøje EU-reglerne til deres fordel eller at omgå dem, så gælder det ikke Messerschmidt.

- Det er jo ikke kommissæren selv, der forhandler med Microsoft og Google. Mange opgaver på konkurrenceområdet kunne lige så godt udføres af en nyuddannet cand.scient.pol., siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip