Messi misser straffe i argentinsk nederlag

11/10/2014

Denne weekends udflugt til Beijing bliver ikke en af de fodboldrejser, som superstjernen Lionel Messi kommer til at se tilbage på med stor glæde.

Ikke blot tabte Argentina med 0-2 i en venskabskamp i den kinesiske hovedstad til arvefjenden Brasilien i de to landes 100. indbyrdes fodboldmøde. Messi blev også argentinsk skurk, da han brændte et straffespark sidst i første halvleg.

For Brasiliens nykonstruerede landshold og den nye landstræner Carlos Dunga blev opgøret til gengæld en opmuntring.

Selv om det var argentinerne, der lagde bedst ud, var det de femdobbelte verdensmestre, der noget overraskende tog føringen efter en halv times spil.

Federico Fernandez og Pablo Zabaleta fik ikke ekspederet bolden af vejen, og så kunne Diego Tardelli sende den i nettet bag Sergio Romero.

Argentinerne fortsatte dog dominansen og blev 10 minutter senere tilkendt et tvivlsomt straffespark. Men Messis forsøg var for dårligt placeret, så Jefferson i Brasiliens mål kunne parere.

Tardelli slog til igen 20 minutter efter pausen, da han stod rigtigt placeret ved bageste stolpe og kunne sendte et forlænget hjørnespark i mål.

Efter scoringen kunne Brasilien trække sig tilbage og koncentrere sig om at holde Argentina væk, og dermed blev det altså til brasiliansk sejr i jubilæumskampen.