Messi redder Argentina fra fadæse mod Iran

21/06/2014

Argentinas stjernespækkede landshold havde lørdag aften store problemer med at slå Iran ved VM i fodbold.

Det endte med en sejr på 1-0 til Lionel Messi og holdkammeraterne, der er videre til 1/8-finalerne fra gruppe F, men det holdt hårdt.

Messi reddede Argentina i overtiden, da han fra kanten af straffesparksfeltet drejede bolden ind helt ude ved stolpen.

Trods sejren ligner sydamerikanerne efter de to første kampe slet ikke et hold, der er rejst til Brasilien for at kæmpe med om VM-titlen. Hverken den første sejr over Bosnien eller lørdagens præstation har været prangende.

Iranerne havde undervejs flere gode chancer for at bringe sig i front mod et argentinsk landshold, der aldrig burde komme i problemer mod nummer 43 i verden.

Argentinas landstræner, Alejandro Sabella, stillede med fire mand i forsvaret og en ikke særlig angrebslysten midtbane.

Frustrationerne begyndte allerede at brede sig i første halvleg for de argentinske favoritter, da det ikke lykkedes at score på de første to-tre tilbud.

Selv om bolden næsten konstant var i Argentinas rækker, så stod de kreative idéer på ingen måde i kø hos Messi, Sergio Agüero, Angel Di Maria og Gonzalo Higuain. Den frygtede kvartet fik godt nok afsluttet en del gange, men det var uden snert.

Som kampen skred frem, begyndte selvtilliden at vokse hos iranerne, der endte med at overtage initiativet.

Fem minutter før pausen kom det første chok i forbindelse med et hjørnespark, da Jalal Hosseini fik pandet bolden over mål.

Landstræner Alejandro Sabella fik kort efter et kvarters pause til at korrigere Argentinas spil, men det var iranerne, som kom klart bedst ud til de sidste 45 minutter.

Reza Ghoochannejhad havde et farligt hovedstød, som Sergio Romero i det argentinske mål fik reddet flot. Lidt senere fik Romero også vippet et nærgående hovedstød over overliggeren til hjørnespark.

Den helt store overraskelse lå længe og lurede, men trods de store chancer lykkedes det ikke Iran at få scoret.

I overtiden viste Lionel Messi så sin klasse, da han fra kanten af feltet med et velplaceret skud gjorde sig selv til matchvinder. Bolden sad helt ude ved stolpen uden chance for Alireza Haghighi i det iranske mål.

Argentina topper gruppe F med seks point foran Iran og Nigeria med et enkelt point. Nigeria og Bosnien, der har nul point, mødes senere lørdag.

Argentina møder i sidste gruppekamp Nigeria, mens Iran står over for Bosnien.