Mesteren Jan Ø. Jørgensen nedprioriterede DM

Badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen vandt søndag DM i herresingle for tredje gang, men det var slet ikke en turnering, som spilleren prioriterede særlig højt.

Det siger han til DR Sporten.

- For at være helt ærlig, så er det ikke noget, jeg har prioriteret særlig højt. Jeg har trænet rigtig hårdt op til turneringen, og jeg har også fået lavet min styrketræning i løbet af ugen.

- Det helt store mål er All England, der kommer om en måneds tid, og jeg klør på med træningen igen i morgen, siger Jan Ø. Jørgensen.

Verdensranglistens nummer to havde ikke de store problemer med at hive guldet hjem i kampen mod Hans-Kristian Vittinghus, der er nummer otte i verden.

Jan Ø. Jørgensen vandt overlegent 21-17, 21-7.

Selv om turneringen ikke var en høj prioritet for danmarksmesteren, så var det alligevel en lettelse at få sejren hjem mod Vittinghus, der tidligere har voldt store problemer for Jan Ø. Jørgensen.

- Det der med at stå øverst på skamlen og strække armene i vejret, det er fedt. Det er det, vi spiller for - og uanset om det er herhjemme eller et sted i Asien, så er det bare cool.

- Jeg synes, jeg finder en fin balance imellem at tage initiativet og overlade det en lille smule og køre kontra. Jeg har set vores sidste kampe, og så ville jeg det bare ekstra meget i dag, fordi jeg netop har fået en på hatten i de seneste par kampe, siger han til DR.

Jan Ø. Jørgensen vandt også det danske mesterskab i 2012 og 2013, mens han meldte afbud i 2014, hvor Viktor Axelsen vandt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip