Mesterskabstitel ligger på City-fødder

Kampen om mesterskabet i Premier League er helt åben, efter at Chelsea i søndags overraskede med en 2-0-sejr ude over førerholdet Liverpool.

Inden opgøret lå mesterskabet ellers lunt til Liverpool, men favoritrollen tilfalder nu Manchester City, mener to danske fodboldkommentatorer.

Manchester City, der ligger på tredjepladsen med tre point op til Liverpool, har en kamp i baghånden, og det kan meget vel blive det udslagsgivende for, at trofæet ryger i hænderne på manager Manuel Pellegrinis drenge, mener 6'erens fodboldkommentator Mikkel Bischoff.

- City ligner et hold, der er i topform, og jeg tror også, at holdet kommer til at hente tre point lørdag ude mod Everton.

- Manchester City har samtidig en bedre målscore, og de to sidste kampe burde være nemme for dem at vinde.

- Samtidig ser det ud til, at Manchester City har alle deres store kanoner tilbage fra skader, blandt andet Yaya Touré og Sergio Agüero samt David Silva, der formentlig er tilbage i næste uge, siger den tidligere City-spiller.

Liverpool har ellers vist gode takter i foråret. Inden nederlaget til Chelsea i søndags vandt førerholdet 11 kampe i træk, men netop nederlaget i den seneste kamp kan vise sig at være afgørende.

- Det lå overvejende til, at Liverpool tog mesterskabet indtil nederlaget søndag. Jeg tror, at holdet vinder de to sidste kampe, men klubben er fuldstændig afhængig af, at Manchester City snubler i en af sine tre sidste kampe, siger Bischoff.

Chelsea er ramt af skader, men er blot to point efter førstepladsen. Holdet har seks point tilbage at spille om, og det er ikke nok til, at Bischoff tror på, at London-klubben løber med titlen.

- Chelsea skal satse på, at Liverpool taber ude mod Crystal Palace, for det er stensikkert, at Liverpool ikke taber hjemme mod Newcastle. Samtidig skal Manchester City også kvaje sig gevaldigt i holdets sidste tre kampe.

- Så jeg tror ikke på, at Chelsea tager mesterskabet. Det ligger til Manchester City, fastslår Bischoff.

Viasats fodboldkommentator Peter Graulund kunne sagtens se Liverpool tage mesterskabet, men han peger også på City som favorit.

- Jeg synes, at Liverpool har spillet det bedste fodbold over hele sæsonen, og når holdet ikke har vundet titlen i 24 år, kunne man godt unde Liverpool og Steven Gerrard at få mesterskabet, men de smed det i hænderne på City i søndags, siger Graulund.

Presset har City-spillerne stået i før, lyder argumentet. For to år siden hev de mesterskabet hjem på en bedre målscore end Manchester United, som City oven i købet vandt en 1-0-sejr over i den tredjesidste spillerunde.

- Kampen mod Everton er Citys eneste svære kamp i slutprogrammet i år. Det bliver lidt tragikomisk, hvis Everton tager point i kampen og dermed hjælper lokalrivalen og storebror fra Liverpool mod mesterskabet.

- Men den kamp skal City nok vinde. Everton har reelt udspillet sin rolle om fjerdepladsen, der udløser kvalifikation til Champions League, siger Graulund.

/ritzau/

 

Dagens Gossip