Metro-bygger nu klar til at ansætte lærlinge

Det italienske konsortium, der er hovedentreprenør på det københavnske metroprojekt, har taget det første skridt til at få flere lærlinge på projektet, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hovedentreprenøren Copenhagen Metro Team (CMT), der består af tre italienske entreprenørvirksomheder, har netop bedt om at blive godkendt som uddannelsessted for i første omgang otte struktørlærlinge.

Det er struktørfagets faglige udvalg med deltagelse af repræsentanter for arbejdsmarkedets parter, der tager stilling til, om virksomheden kan godkendes.

CMT har indsendt ansøgningsskema med henblik på godkendelse. Det bekræfter souschef i Byggeriets Uddannelser Torsten Lindum Poulsen.

Ansøgningen kommer i kølvandet på massiv forargelse over, at der hidtil kun er oprettet to lærepladser halvandet år efter at Metroselskabet, arbejdsmarkedets parter og hovedentreprenøren indgik en aftale netop med henblik på at få oprettet lærepladser.

Man gør imidlertid opmærksom på, at parterne i løbet af efteråret har undersøgt mulighederne for, at den italienske hovedentreprenør bliver uddannelsessted. Det har blandt andet involveret Ministeriet for Børn og Undervisning, fordi struktøruddannelsen er reguleret af erhvervsuddannelsesloven.

Det problematiske i forholdet er, at CMT indtil videre ikke selv er udførende på projektet, men anvender forskellige underentreprenører til det egentlige anlægsarbejde.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip