Metro-formand kritiseres for angreb på Rigsrevisionen

Skrevet af admin

02/07/2014

Mest læste i dag

Metroselskabets bestyrelsesformand Henning Christophersen gik tirsdag i et læserbrev, som blev trykt i flere aviser, i rette med Rigsrevisionen.

Formanden afviser i sit indlæg blankt Rigsrevisionens kritik af metrobyggeriets styring og den løbende afrapportering til Folketinget under det igangværende byggearbejde i København.

Og det undrer flere af de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Fire af de seks politisk udpegede medlemmer siger til Politiken, at de ikke bakker op om formandens synspunkter.

Samtidig kalder Anders Drejer, der er professor i ledelse ved Aalborg Universitet, ifølge avisen Christophersens adfærd for "dybt problematisk".

Også på Christiansborg mener flere partier, at der er behov for at få kigget nærmere på styringen af metrobyggeriet.

- Det her er magtarrogance. Vi har at gøre med mennesker, der ikke ved, hvad det vil sige at arbejde for skatteborgernes penge.

- Men det er måske ikke så overraskende, for en grund til, at så meget er gået galt med byggeriet, er, at de ansvarlige har denne bedrevidende holdning, siger Karsten Hønge, der er transportordfører for SF, til Politiken.

Rigsrevisionen konkluderede i sin beretning, der blev offentliggjort i sidste uge, at det var tvivlsomt, om den nye cityring kunne være færdig til det planlagte tidspunkt i december 2018.

Statsrevisorerne har også givet deres besyv med, og en af årsagerne til problemerne skulle være mangelfuld styring af byggeriet, ligesom forklaringerne på forsinkelserne "ikke har været fyldestgørende".

Rigsrevisionen afviste ved samme lejlighed, at manglende godkendelser og klager fra naboer til byggepladser kan bruges som undskyldning for, at tidsplanen ikke holder.

Kritikken er dog ikke kun rettet mod Metroselskabet, men også mod dets ejere, som er staten og Københavns og Frederiksberg Kommune.

/ritzau/