Metro-varehusene kan være på vej mod lukning

Metro Group, der ejer fem Metro-varehuse i Danmark, overvejer at lukke helt ned for aktiviteterne i Danmark. Det har virksomhedens ledelse orienteret medarbejderne om torsdag.

Metro Group vurderer, at det danske marked er mættet, og der ikke er tilfredsstillende muligheder for vækst, meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

- Vi er som organisation nødt til hele tiden at se på indtjening og vækstmål i de forskellige lande, vi befinder os i, og så fokusere vores indsats i de områder, hvor vi har mulighed for at øge vores markedsandel, siger Olaf Koch, der er formand for direktionen i Metro AG og administrerende direktør i Metro Cash & Carry.

- I Danmark har vi, trods en ihærdig indsats, desværre ikke kunnet nå vores mål om at skabe en rentabel forretning, siger han og tilføjer, at den danske afdeling af Metro har haft underskud i adskillige år, siger Olaf Koch.

Metro har varehuse i de fem byer København, Glostrup, Kolding, Aarhus og Aalborg. Det er endnu ikke helt sikkert, om det ender med en lukning af de danske varehuse, men pilen peger i den retning, siger Metros danske topchef.

- Bliver vi tvunget til at lukke ned i Danmark, hvilket meget tyder på, så vil det naturligvis ske under størst mulig hensyntagen til vore medarbejdere, kunder og leverandører, siger Charles Kay, administrerende direktør for Metro Danmark.

- Men lige nu fortsætter driften som hidtil, og eventuelle ændringer vil blive varslet i god tid, siger Charles Kay.

Metros danske ledelse vil i den nærmeste fremtid indlede lovbestemte forhandlinger med medarbejderne i Danmark. Disse forhandlingerne ventes at være afsluttet i løbet af de kommende uger. Metro beskæftiger omkring 700 medarbejdere i Danmark.

Der er HK Handel, der overenskomstdækker Metro og derfor vil være med ved forhandlingerne mellem medarbejderne og Metro.

- Det er trist, at så stor en arbejdsplads påtænker at lukke. Den vigtigste opgave er nu at sikre vores medlemmer, så de er bedst muligt stillet, hvis det værst tænkelige skulle ske, siger Kim Jensen, faglig chef i HK Handel, i en kommentar til Metros planer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip