Metroarbejder startede brand efter konflikt med chef

admin

426 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Medarbejderne på en underjordisk metrobyggeplads var ifølge anklagemyndigheden i fare tilbage i januar, da en af deres kolleger stak ild på sin jakke i mange meters dybde.

Nu fortæller den 46-årige portugisiske mand, at det var en konflikt med den nærmeste chef, som fik ham til at tænde af og tænde ild.

- Jeg var nervøs. Jeg talte højt med mig selv, og så tænkte jeg, at jeg sætter sgu ild til min jakke, fortæller manden torsdag fra vidneskranken i Københavns Byret.

Inden da havde chefen bedt ham om at "skride", fordi den 46-årige var påvirket af alkohol.

Selv indrømmer manden, at han havde drukket tæt i dagene forinden, og at han den pågældende dag havde drukket en halv flaske vin til frokost. Det var nogle timer inden episoden med chefen.

- Faktisk havde jeg længe inden bedt mine øverste chefer om at skifte arbejdsplads, men de sagde, at de havde brug for mig der, og at jeg ikke skulle bekymre mig om, at jeg havde en chef, som ikke kunne lide mig, fortæller den portugisiske mand.

Konflikten med chefen opstod i øvrigt, efter at der havde været et fagforeningsmøde om løn og arbejdsforhold, inden manden og hans kolleger skulle på arbejde under jorden.

Nede i metroskakten stod der flere metaldunke med dieselolie. Manden hældte dieselolie over sin jakke og tændte ild på den. Manden er ryger, og derfor havde han en lighter i lommen den dag.

En ven og kollega forsøgte at tale ham fra det. Men der gik ild i jakken. Det fik kollegaen til at slå alarm, og de andre medarbejdere i skakten søgte mod overfladen. Den 46-årige brandstifter var selv gået op inden da.

Det hele foregik på en metrobyggeplads ved Kristianiagade på Østerbro i København. Her blev den 46-årige efterfølgende anholdt af politiet.

Anklager Mette Lorentzen vil have manden dømt for såkaldt kvalificeret brandstiftelse. Det er en mere alvorlig bestemmelse end almindelig brandstiftelse og giver også en hårdere straf.

Anklagemyndigheden mener, at brandstiftelsen har været grov, fordi de andre medarbejder har været i fare. Den 46-årige erkender at have tændt ild, men nægter sig skyldig i den grove bestemmelse.

Der ventes at falde dom i sagen 30. maj.

/ritzau/