Metroen slår danmarksrekord i dårligt arbejdsmiljø

Metroen topper listen over de virksomheder, som har fået flest påbud af Arbejdstilsynet op til sommer.

I alt har Copenhagen Metro Team indkasseret 60 påbud og en rød smiley for dårligt arbejdsmiljø, viser en analyse fra Ugebrevet A4.

Nummer to på den sorte liste er metro-underleverandør Seli Tunneling Denmark med 34 påbud for dårligt arbejdsmiljø, mens nok en underleverandør, Trevi Foundation, også er at finde i toppen.

3F er bekymret over, at der bliver ved med at være problemer med arbejdsmiljøet på metroen. Arbejdstilsynet har i flere år løftet pegefingeren over for metroselskabet.

- Det er trist for medarbejderne. Muligheden for at komme galt af sted er for stor, og der har været en lang række af ulykker på metroen. Der er langt igen, før hele metrobyggeriet bliver et trygt og forsvarligt sted at arbejde, siger faglig sekretær Jesper Weihe, 3F.

For metroen er 53 af forholdene så alvorlige, at de ifølge Arbejdstilsynet skal løses straks. Det drejer sig blandt andet om høreskadende støj, problemer med hejseudstyr og elevator, manglende instruktion, kræftfremkaldende stoffer og risiko for fald.

Copenhagen Metro Team mener, at metrobyggeriet i dag har få arbejdsulykker set i lyset af, hvor stort byggeriet er.

- Arbejdsmiljøet er under kontrol. Vi forbedrer løbende vores arbejdsmiljø og reagerer på påbud præcis, som Arbejdstilsynet forlanger, siger kommunikationschef Jens Munch til Ugebrevet A4.

Han afviser samtidig, at metroen ikke reagerer på påbud.

Gennem tiden har der været flere alvorlige ulykker på metrobyggeriet. Blandt andet var to medarbejdere i en lift tæt på at brænde ihjel, da de 1. oktober sidste år var i gang med at rense tunnelboremaskinens skjold med acetone.

Analysen fra Ugebrevet A4 omhandler de 7113 virksomheder i Arbejdstilsynets database, der i begyndelsen af juni havde fået gul eller rød smiley for problemer med arbejdsmiljøet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip