Metrofirma efter alvorlig arbejdsulykke: Tag hjem til Polen

En brandulykke var meget tæt på at koste to polske medarbejdere livet sidste efterår.

De to ansatte stod på en lift i flere meters højde i færd med at rense en maskine med acetone, som er en meget brandfarlig væske.

På den anden side stod to andre og arbejdede med en skærebrænder, og dens varme antændte pludselig acetonen, så der gik ild i de to polske medarbejdere.

Det skriver Fagbladet 3F.

De fik begge alvorlige forbrændinger, og var indlagt i henholdsvis 10 og 25 dage.

Under indlæggelsen blev den ene af de to polakker, der ikke ønsker at stå frem til med navn, kontaktet af vikarbureauet Ohmnia, som de var ansat gennem. En polsk kvinde fra firmaet ville have dem hjem til behandling i deres hjemland. Det gjorde de to metroarbejdere meget vrede:

- Jeg lå på hospitalet, jeg kunne ikke en gang tørre mig selv i røven, og jeg får et opkald om, at det vil være bedst at tage hjem og blive behandlet i Polen. Så var problemet i Polen og ikke i Danmark, siger han til Fagbaldet 3F.

Han uddyber, at der ikke er nogen socialsikring i deres hjemland, så hvis de var taget hjem for at blive behandlet, ville de ikke kunne komme tilbage og arbejde.

Direktøren i vikarbureauet Ohmnia, Sarah Ayrton, afviser over for fagbladet, at de forsøgte at gemme de polske medarbejdere af vejen.

- Vi ringede bare for at spørge, hvordan de havde det, og om de ønskede fortsat at ligge på hospitalet i Danmark, eller om de ville hjem til Polen i stedet, siger hun. 

 

Dagens Gossip