Metroselskabet stopper samarbejde med underleverandør

Metrobyggeriets hovedentreprenør, Copenhagen Metro Team (CMT), stopper torsdag efter ønske fra Metroselskabet samarbejdet med det irske vikarbureau Atlanco, der ikke længere er godkendt til at arbejde på projektet.

Det meddeler Metroselskabet i en pressemeddelelse.

I kontrakten mellem Metroselskabet og CMT er der indskrevet en social klausul om, at alle underentreprenører skal overholde den såkaldte ILO-konvention, der betyder, at arbejde udført i Danmark skal følge danske løn- og arbejdsvilkår.

Derudover skal alle underentreprenører være medlem af en arbejdsgiverorganisation.

Men Atlancos irske moderselskab har for nylig oprettet et underselskab i Danmark, der ikke er medlem af en arbejdsgiverorganisation, og det nye selskab er heller ikke godkendt til at arbejde på projektet. Derfor ryger Atlanco nu ud.

- Vi har igennem noget tid haft Atlanco under lup. I går (onsdag red.) fik vi dokumentation for, at der er begået fejl, som nu medfører, at CMT opsiger samarbejdet, siger Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet, i en pressemeddelelse.

- Vi stiller meget klare krav til ordentlige forhold på byggeriet, og de krav kan ikke gradbøjes. Derfor slår vi hårdt ned, hvis spillereglerne bliver brudt, og det har vi nu taget konsekvensen af, fortsætter han.

- Derfor er jeg meget tilfreds med, at samarbejdet med Atlanco stopper, siger Henrik Plougmann Olsen, der tilføjer, at CMT og Metroselskabet lægger stort vægt på, at Atlancos opgaver vil kunne forsætte så uhindret så muligt.

Metroselskabet oplyser, at der igennem de seneste tre år har været omkring 250 underentreprenører og leverandører tilknyttet metrobyggeriet.

I den periode har der været 36 faglige sager, hvilket ifølge Dansk Byggeri er nogenlunde på niveau med resten af byggebranchen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip