Mette Blomsterberg: Har lyst til at være overskudsmama

Det er ikke kun på tv og i sin forretning Blomsterbergs, at Mette Blomsterberg bager alverdens lækkerier.

Også hjemme i privaten, hvor hun bor med sin mand Henrik Blomsterberg, der står for salg og marketing i forretningen, og deres to døtre Laura og Maja, der i dag er 14 og 11 år, holder Mette Blomsterberg af at binde forklædet og bage, ælte og kokkerere i køkkenet.

Og lige netop det med at bage morgenboller og sørge for, at der står aftensmad på bordet, betyder, at hun lander i en bås, som Mette Blomsterberg godt ved, at nogen måske har puttet hende ned i.

– Jeg er sådan én, der gerne står tidligt op om morgenen og bager boller til min familie. Det er det dér overskudsmama-noget, som nogle mennesker elsker mig for, og andre hader mig for. Men undskyld mig, det er jo bare sådan, jeg er. Det er det, jeg har lært hjemmefra. Og det er det, jeg har lyst til, siger hun til SØNDAG.

På søndag.dk fortæller Mette Blomsterberg om to år, hun selv kalder for væmmelige. Det er de to år, hvor hendes ægteskab var i dyb krise.

Det gør mig glad

Bare fordi det er noget, der bliver gjort for hendes mand og deres børn, så er det også noget, hun gør for sig selv, pointerer Mette Blomsterberg.

– Der er tit nogen, der siger til mig: Nu skal du også huske dig selv. Hvad gør du egentlig for dig selv?. Hm, tænker jeg gerne. Det, jeg gør for min familie, er også det, jeg gør for mig selv, for det er faktisk dét, der gør mig glad. Hvad er der galt med at gå rundt og lave dejlig aftensmad til min familie eller bage boller, der er klar, til de vågner, hvis det nu er det, der gør mig glad, spørger hun.

Og ligesom det gør hende glad at lave lækre friskbagte morgenboller, så gør det hende også glad at være i familiens hjem.

– Folk siger også: Hvorfor tager du ikke ned og træner? Eller hvorfor går du ikke ud og spiser med veninderne? Det gør jeg også indimellem. Men jeg har meget mere brug for at være her. Jeg er meget et hjemmemenneske.  Jeg ved egentlig intet om stjernetegn. Men der er flere, der har sagt til mig, at jeg er en typisk Krebs på den måde. Det ved jeg ikke, men krebs smager dejligt. Og ja, jeg er udpræget et familiemenneske, siger hun.

Mette Blomsterberg deler ud af sine bedste bageråd, og så løfter hun sløret for, hvilken kage der er hendes personlige favorit. Læs om det på søndag.dk

Det er her, jeg har det godt

Og med et travlt arbejdsliv, der blandt andet står på forretningen Blomsterbergs, web-shop, tv-programmer, foredrag og syv bøger om kager – den ottende er på vej – så er det vigtigt for hende at lade op.

– Hvis jeg skulle lukke øjnene og svare på: Hvor lader du bedst op? Hvor er du gladest og mest tryg?, så er svaret mit hjem. Det er her. Der måtte gerne være 100 mennesker. Men det er her, jeg har det godt, siger Mette Blomsterberg til SØNDAG.

Af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker, SØNDAG/NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip