Mette F. åbner for mere midlertidighed på asylområdet

Efter flere måneders intens asyldebat, lægger justitsminister Mette Frederiksen (S) nu op til i højere grad at bruge midlertidighed på flygtningeområdet sådan, som det er tilfældet med regeringens lovforslag om at give asylansøgere, der ikke er personligt forfulgte, midlertidige ophold for enkelte år ad gangen.

- Jeg synes, at det er en god idé at arbejde med midlertidighed på flygtningeområdet. Det har jeg ikke noget ideologisk problem med, siger ministeren.

Det sker efter, at regeringen med den seneste udvikling for antallet af asylansøgere, der kommer til Danmark, nu - meget forsigtigt og helt oppe på listefødderne - er begyndt at file lidt på prognosen for, hvor mange asylansøgere der ventes at komme til Danmark i år.

Regeringen har tre gange hen over efteråret opjusteret det forventede antal asylansøgere i Danmark fra cirka 7500 i sommer til de nuværende "op mod 20.000".

Den prognose fastholdes, men nu med den tilføjelse, at man "sandsynligvis ikke når helt op på 20.000".

Mette Frederiksen afviser, at regeringen har lavet en forhastet lovgivning på baggrund af nogle få måneders udvikling hen over efteråret:

- Lovforslaget er jo delvist et svar på den udvikling, vi ser hen over sommeren. Men for mig at se lægger der jo også noget andet heri, og det er, at jeg faktisk synes, det er en god idé at arbejde med midlertidighed på flygtningeområdet og gøre det i højere grad, fastslår hun.

Regeringens lovforslag - der også vil sætte en stopper for familiesammenføringer i det første år - skal revideres efter tre år. Et faktum, som regeringspartneren de Radikale flere gange ivrigt har fremhævet.

Men Mette Frederiksen mener, at midlertidighed generelt er "en god idé" på flygtningeområdet:

- Vi har jo lagt ind, at vi vil revidere loven, og det er klogt, siger hun og fortsætter:

- Men for mig giver det faktisk ret god mening at arbejde med midlertidighed på flygtningeområdet, fordi der i mine øjne er forskel på, om du flygter fra dit land, fordi du er reelt individuelt forfulgt, eller om du er på flugt fra de givne omstændigheder, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip