Mette F. afviser yderligere tiltag i Eritrea-sag

Justitsminister Mette Frederiksen (S) kommer ikke til at foretage sig yderligere i sagen om den omstridte Eritrea-rapport, før hun har modtaget en redegørelse fra Udlændingestyrelsen.

Det fastslår hun i Folketingets spørgetid onsdag.

I stedet advarer hun imod, at Folketinget blander sig i det daglige arbejde i asylsystemet.

- Skal man have landerapporterne, som danner baggrund for asylbehandlingen, i folketingssalen, læse dem igennem og stemme om, hvorvidt vi synes, en beskrivelse af Tjetjenien er rigtig? spørger ministeren som svar på et spørgsmål fra SF's Karina Lorentzen Dehnhardt.

- Det synes jeg, vi skal passe på, hvis vi skal håndhæve et armslængdeprincip, og vi skal have uafhængige asylmyndigheder, svarer Mette Frederiksen selv.

Hun påpeger samtidig, at hun følger asylområdet tæt og herunder den verserende sag om Eritrea-rapporten.

- Der er en grund til, at jeg har bedt om en redegørelse. Det er, fordi der har været rejst kritik, siger ministeren, som selv kalder kritikken "alvorlig".

Hun vil dog ikke tage yderligere skridt på trods af den kritik, som tirsdag aften blev rejst af en af de sygemeldte medarbejdere fra Udlændingestyrelsen, som har arbejdet med den omstridte rapport.

Han siger til Berlingske, at han oplevede, at der i arbejdet med rapporten blev handlet på ordrer "oppefra".

- Det skal selvfølgelig ikke være sådan, at Udlændingestyrelsen udarbejder rapporter med et indhold, som man tror, nogen ønsker sig. Det skal være fagligt og sagligt, siger Mette Frederiksen.

Hun afviser samtidig, at hun selv har blandet sig i rapportens indhold.

- Jeg kunne ikke drømme om at blande mig i uafhængige myndigheders håndtering af asylspørgsmålet, erklærer justitsministeren.

Hun overtog ministeriet den 10. oktober fra Karen Hækkerup (S), som tilbage i august bekendtgjorde, at hun ville have undersøgt den voldsomme stigning i antallet af asylansøgere fra Eritrea.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip