Mette F. beder om ekstra penge til sikring af jødisk skole

Det skal være markant sværere at trænge ind i centrale jødiske bygninger som Carolineskolen og synagogen i Krystalgade i København.

Det fastslår justitsminister Mette Frederiksen (S), som nu gør klar til at bede Folketinget om ekstra penge, der eksempelvis kan gå til mere sikre vinduer og effektive adgangssluser, der skal forhindre uvedkommende i at trænge ind i jødiske bygninger.

- Københavns Politi vil fortsætte det forhøjede sikkerhedsberedskab omkring det jødiske samfund, men vi bliver nødt til at arbejde på flere niveauer.

- Derfor vil vi nu også sørge for, at lokalerne på de centrale jødiske lokationer er opdaterede i forhold til sikkerheden, siger Mette Frederiksen.

PET er gået i gang med at vurdere behovet for at styrke bygningerne, og når det arbejde om kort tid er færdiggjort, vil det danne baggrund for en nyt såkaldt aktstykke til Folketingets finansudvalg, fastslår justitsministeren.

Et aktstykke er en ministers ønske om at få flere penge, som ikke er en del af finansloven. Dermed vil regeringen sende i alt to såkaldte aktstykker til finansudvalget.

Det har allerede været fremme, at regeringen vil sende et aktstykke, der skal finansiere det løbende beredskab med blandt andet betjente foran de jødiske bygninger.

På det nye aktstykke vil regeringen alene bede om penge til at finansiere ændringer af selve de jødiske bygninger for at øge sikkerheden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip