Mette F.: Helle Thorning har partiets opbakning

Helle Thorning-Schmidt har været en god formand for Socialdemokraterne og er en dygtig statsminister.

Det understreger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) torsdag, efter at hun i et opsigtvækkende interview med Børsen har talt om en tillidskløft mellem partiet og dets vælgere, samt at vejen ud af partiets krise er at lytte til vælgerne.

Det har fået flere til at se udtalelserne som en indirekte kritik af partiets ledelse fra personen, der mere end nogen anden omtales som Socialdemokraternes kronprinsesse.

Men nu understreger Mette Frederiksen, at statsminister Helle Thorning-Schmidt har "partiets opbakning".

- Helle er bedre end det, hun ofte fremstilles som. Jeg tror også, at der er brug for at få slået fast, at Helle har partiets opbakning, siger Mette Frederiksen til TV2 News.

- Helle Thorning-Schmidt har både været en god formand for Socialdemokraterne, og hun er heldigvis stadig en dygtig statsminister for Danmark, siger hun.

I tv-interviewet bliver beskæftigelsesministeren spurgt, om hun går rundt med formands-ambitioner i maven.

Uden at svare hverken ja eller nej til spørgsmålet siger Mette Frederiksen, at Helle Thorning-Schmidt "gør et kæmpestort stykke arbejde".

På spørgsmålet om, hvorvidt hun også mener, at statsministeren udfører et godt stykke arbejde, siger Mette Frederiksen til TV2 News:

- Det gør hun, og det mener jeg, hun har gjort hele vejen igennem, lyder det fra Mette Frederiksen.

På vej ind til et samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg understreger Mette Frederiksen, at regeringens politiske linje ligger fast.

- Men når man er i modvind, må man gerne vise noget ydmyghed og lytte til, hvad der gør, at vælgernes stemmer flytter sig, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip