Mette F. til Thulesen: Kom nu ud af valgkampen

19/09/2015 19:07

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, ryster på hovedet af den kritik, Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har rejst af den tidligere regering og af den tyske kansler, Angela Merkel.

I sin tale ved Dansk Folkepartis årsmøde i Herning langer Thulesen Dahl kraftigt ud efter den tidligere socialdemokratisk ledede regerings beslutning om at droppe den grænsekontrol, som DF ellers havde fået regeringens forgænger med på at indføre.

- I har et ansvar. Der er en regning at betale. Så er tiden ikke til at flyve under radaren. Tiden er inde til at se jeres ansvar i øjnene, siger Thulesen Dahlmed direkte adresse til Mette Frederiksen.

Han giver samtidig Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, en stor del af ansvaret for den øgede tilstrømning til både Europa og Danmark.

- EU's og dermed Danmarks udfordringer kommer grundlæggende af to ting: For det første droppede man for snart 15 år siden de nationale kontroller ved landegrænserne. Den anden årsag er tysk og hedder Angela Merkel, siger Thulesen Dahl.

Men Mette Frederiksen mener, at Thulesen Dahls retorik hører hjemme i en valgkamp.

- Vi skal kunne diskutere alt i dansk politik, men Kristian Thulesen Dahl bliver simpelthen nødt til at komme ud af valgkampsretorikken. Der er nogle rigtige problemer, der skal løses, siger hun.

- At påstå, at Merkel og jeg er skyld i, at millioner af mennesker er sendt på flugt på grund af borgerkrig i Syrien, det er noget, man kan sige en valgkamp.

- Det er til hele Europa, der kommer flygtninge lige nu. Så at påstå, at det eksplicit skulle have noget med danske forhold at gøre, mener jeg simpelthen ikke svarer til den udvikling, vi ser i Europa lige nu, siger Mette Frederiksen.

Hun brugte en del af sin tale på Socialdemokraternes kongres på at tale om netop udlændingepolitik, hvor hun vil forsøge at placere sit parti på en linje, hun betegner som afbalanceret.

- Jeg tror inderligt på det skandinaviske velfærdssamfund. Et samfund, hvor ret og pligt er fundamentet. Hvor vi taler dansk i klasseværelset. Hvor ingen unge kvinder underkastes social kontrol. Hvor boligområder hænger sammen.

- Derfor er antallet af udlændinge, der kommer hertil, ikke ligegyldigt, lød det blandt andet.

/ritzau/