Mette Frederiksen er begejstret for dagpengemelding

Mens Enhedslisten og SF anklager statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for tom retorik med sin melding om, at dagpengesystemet skal indrettes bedre for de samme penge, så er der opbakning fra justitsminister Mette Frederiksen (S).

I sin 1. maj-tale giver den tidligere beskæftigelsesminister markant opbakning til sin formand:

- Jeg er decideret begejstret for statsministerens udmelding om dagpenge i dag, siger Mette Frederiksen i talen og fortsætter:

- Når tusindvis af mennesker ikke kan få et arbejde, men derimod falder ud af vores dagpengesystem, så er der noget galt.

- Derfor er Helles melding i dag så vigtig, så rigtig, siger Mette Frederiksen i talen, som blev holdt første gang på "hjemmebane" i Socialdemokraternes partiforening i Ballerup.

Enhedslisten og SF mener dog ikke, at Helle Thorning-Schmidts melding har ændret afgørende på vilkårene for dagpengemodtagerne. Først og fremmest fordi Thorning klart afviser at bruge flere penge på dagpengesystemet.

Statsministeren vil heller ikke klart sige, hvordan reglerne skal indrettes. Det svar får vælgerne først, når dagpengekommissionen er klar med deres anbefalinger efter valget, lyder anklagen fra regeringens støttepartier.

I talen angriber Mette Frederiksen samtidig flere borgerlige partier for at tale nedsættende om danskere, der er blevet arbejdsløse.

- Krisen har været hård, arbejdsløsheden har vist sit grimme ansigt. Og igen og igen har vi hør om, at arbejdsløse er dovne. At ydelserne skal sættes ned. At ledighed er folks egen skyld, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Som om langt de fleste ledige ikke gerne vil have et job. Som om de fleste ikke drømmer om en bedre fremtid. Som om livet på kontanthjælp er en evig fest med dyre rejser og sko til priser, som kun de færreste tør drømme om.

Hun opfordrer på den baggrund danskerne til at bruge 1. maj til at "sige stop":

- I Danmark skal arbejdsløse ikke mistænkeliggøres. Grove generaliseringer og myter om dovenskab vil vi udfordre. Hvor vi end møder dem, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip