Mette Frederiksen: Hjort løber fra flygtningeansvar

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, kalder det ansvarsfralæggelse af værste dimension, at regeringen ikke vil drøfte, om kommunerne skal have flere penge til flygtningeindsatsen.

- Vi kan høre på daglig basis, at landets borgmestre en efter en råber vagt i gevær: Udgifterne stiger, indtægtsgrundlaget bliver mindre, og regeringen har indført minusvækst, siger hun.

- Regeringen tager ikke vare på situationen, og nu kan jeg forstå på Claus Hjort, at man ikke engang vil diskutere det med kommunerne.

- Hvis ikke regeringen og staten påtager sig et større ansvar, så vil det uundgåeligt føre til besparelser i den nære velfærd, lyder det fra Mette Frederiksen.

Kritikken kommer, efter at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har meddelt, at han først vil forhandle økonomi med kommunerne til sommer. Det har fået KL-formand Martin Damm til at beskylde finansministeren for at løbe fra en aftale.

Men både finansministeren selv og hans partis finansordfører afviser bestemt at løbe fra nogen aftale.

- Jeg synes faktisk ikke, det er en klædelig kritik fra en, der gerne vil være statsminister. Vi er i gang med at rydde op efter det, Mette Frederiksens regering gjorde, siger finansordfører Jacob Jensen (V).

Han henviser til, at SR-regeringen ifølge den radikale leder, Morten Østergaard, lempede udlændingepolitikken 45 gange.

- Hvis ikke vi havde ryddet op i det lige efter valget, havde vi haft en koloenorm regning, siger Jacob Jensen.

Både Claus Hjort og Jacob Jensen mener, at det nærmest er en pligtopgave for en KL-formand at kræve flere penge til kommunerne.

Socialdemokraterne har foreslået, at staten skal oprette og drive flygtningelandsbyer for at aflaste kommunerne. Men indtil videre er forslaget ikke blevet til noget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip