Mette Frederiksen i grove beskyldninger: “Løftebrud og en lodret løgn”

Skrevet af Nicolai Haugsted

5 uger siden

|

12/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Statsministeren er ikke populær blandt lokalbefolkningen.

Dagens topnyheder

Randers Kommune står over for en økonomisk byrde efter et jordskred ved Nordic Waste, og tidligere løfter fra regeringen om at dække oprydningsomkostningerne er nu genstand for intens debat i Folketinget.

Under et besøg i januar proklamerede statsminister Mette Frederiksen, at det ikke skulle være lokalbefolkningen, der betalte prisen.

"I skal lytte efter, hvad jeg siger i dag. Selvfølgelig er det ikke rimeligt, at det er børnene og de gamle i Randers, der skal betale denne her regning," sagde hun under besøget med miljøminister Magnus Heunicke.

Men situationen har taget en drejning, da regeringen nu har meddelt, at de ikke vil bidrage yderligere end de allerede tildelte 200 millioner kroner.

Denne beslutning har ført til anklager om løftebrud fra oppositionens side, især fra Dansk Folkepartis Nick Zimmermann, der konfronterede Heunicke i Folketinget.

"Det er løftebrud og en lodret løgn, man har givet borgerne," rasede Zimmermann, hvilket har skabt stor dramatik i salen.

Miljøminister Heunicke forsvarer regeringens håndtering af situationen ved at påpege, at der er ydet betydelige tilskud til Randers.

"Jeg kan fuldstændig afvise, at der skulle være tale om løgn eller løftebrud. Staten har givet ekstraordinært store tilskud til Randers i den her meget vanskelige og exceptionelle situation," sagde Heunicke som svar på anklagerne.

Zimmermann har annonceret, at han vil samle miljøordførerne fra Folketingets partier for at lægge yderligere pres på regeringen.

I mellemtiden har Statsministeriet afstået fra at kommentere yderligere til de danske medier, heriblandt B.T., og henviser i stedet til Miljøministeriet, hvis presseafdeling også afviser at tilføje mere til debatten.