Mette Frederiksen reagerer på drama

Skrevet af Julie Møller

08/10/2020
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Landets statsminister reagerer nu på det drama, der har fyldt siden det onsdag kom frem, at Morten Østergaard trådte tilbage som politisk leder for De Radikale.

Dagens topnyheder

I går trådte Morten Østergaard tilbage som politisk leder for Radikale Venstre. Han udtalte at han havde svigtet sin gruppes tillid, og beslutningen kom efter, at partiet har været ramt af en intern sexisme-sag.

Det var folketingsmedlemmet Lotte Rod, der satte gang i sexisme-sagen i Radikale. Hun stod nemlig frem og fortalte om, at hun var blevet krænket i partiet. Østergaard har siden erkendt, at det var hans hånd, som Lotte Rod fjernede i den respektive situation. Han har givet hende en undskyldning, som hun har godkendt. Alligevel har han valgt at trække sig som formand, da det ifølge de involverede parter ikke handler om den specifikke hændelse, men måden som sagen er blevet håndteret på.

Mette Frederiksen reagerer

På bagkant af det interne drama hos De Radikale, så har landets statsminister nu valgt at takke Morten Østergaard for et ‘godt samarbejde’. Det skriver DR.

“Vi var tætte kolleger, da vi sad i regering sammen som ministre, vi har været partilederkolleger sammen igennem ganske mange år. Jeg sætter meget pris på Morten Østergaard og vores samarbejde,” siger Mette Frederiksen til DR.

Det er Sofie Carsten Nielsen, der overtager posten som politisk leder i Radikale Venstre. 

Ekstra Bladet har spurgt Mette Frederiksen om, en hånd på et lår for ti år siden vil være nok til at ryge ud af den socialdemokratiske gruppe. Det vil hun ikke blande sig i, forklarer hun til avisen.