Mette Frederiksen reagerer på dårligt corona-nyt

Skrevet af Nicolai Busekist

02/10/2020
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Den danske statsminister har ved et pressemøde i Bruxelles reageret på de dårlige nyheder om, at den amerikanske præsident og hans kone Melanie Trump er blevet testet positive for covid-19.

Mest læste i dag

På det korte pressemøde i Bruxelles, hvor hun i øjeblikket er til EU-topmøde, udtalte hun ifølge TV2 følgende:

"Jeg vil gerne sende en varm og håbefuld hilsen til den amerikanske præsident og førstedame."

"Vi håber selvfølgelig alle sammen i Danmark, at både præsidenten og førstedamen kommer sig hurtigt og uden for mange gener. Så alle de bedste og varmeste hilsner til både præsidenten og hele den amerikanske befolkning herfra," fulgte hun efterfølgende op.

Mette Frederiksen er dog ikke den eneste stats- og regeringschef, der har reageret på nyheden. Det samme har både Storbritanniens premierminister Boris Johnson og Tysklands kansler Angela Merkel.

Den engelske premierminister har desuden selv været smittet med covid-19. Det blev i foråret, hvor han igennem et længere og alvorligt sygdomsforøb, der blandt andet resultere i, at han i en periode var indlagt på intensiv.

Der er kun en måned til valg

Det er ikke et belejligt tidspunkt, at Donals Trump er blevet testet positiv. Der er nemlig kun 32 dage til afholdelsen af det amerikanske præsidentvalg. Her er Trump oppe imod Joe Biden.

Allerede nu er der planlagt to yderligere TV-debatter. Efter Trumps positive coronatest er det dog uklart, hvorvidt debatterne vil blive gennemført.

Foreløbigt er alle præsidentparrets officielle arrangementer blevet aflyst. Desuden er de gået i karantæne i Det Hvide Hus, skriver TV2.

I en officiel erklæring skriver præsidentens læge, at de begge "har det godt". Han uddyber dog ikke, hvorvidt de udviser nogle af de symptomer, man typisk ser ved coronavirus.