Mette Frederiksen: S er kommet styrket ud af valget

20/06/2015 16:48

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Hovedbestyrelsen er enig, det er folketingsgruppen også, og dermed er 37-årige Mette Frederiksen lørdag blevet indstillet til at blive Socialdemokraternes nye formand på den ekstraordinære kongres, partiet holder 28. juni.

Mette Frederiksen er dermed udset til at afløse afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt, som torsdag nat efter folketingsvalget valgte at takke af som partiformand, efter at hun og rød blok havde mistet regeringsmagten.

Som parti gik Socialdemokraterne dog frem og er nu landets største, hæfter Mette Frederiksen sig ved.

- Socialdemokraterne er kommet styrket ud af det her valg. Det skyldes ikke mindst det arbejde, vores formand Helle Thorning-Schmidt har leveret.

- Vi har fået tillid fra rigtig mange danskere og er gået frem, siger den afgående justitsminister, som i øjeblikket ikke ser ud til at skulle op mod en seriøs modkandidat til formandsposten.

- Det er kongressen, der vælger Socialdemokraternes formand, men jeg er glad for, at vores folketingsgruppe og vores hovedbestyrelse enstemmigt har valgt at indstille mig som formand, siger Mette Frederiksen.

Hun vil middelbart ikke ændre partiets kurs.

- Jeg står fuldt ud bag de beslutninger, vi har truffet som regering. Derfor kommer jeg til at videreføre et parti, som er resultatsøgende, siger hun.

Socialdemokraterne vil forsøge at lave brede politiske aftale som oppositionsparti med Mette Frederiksen i spidsen.

- Det gælder på velfærdsområdet, det gælder på indsatsen mod social dumping, og det gælder ikke mindst på udlændingeområdet, siger hun og tilføjer, at det er Venstres formand, Lars Løkke Rasmussens, ansvar at sørge for, at hele Folketinget kommer i arbejdstøjet.

Mette Frederiksen vil ikke gætte på, hvornår hun kan genvinde magten til rød blok.

- Det er alene op til vælgerne at afgøre, hvem der skal sidde i regering. Det, jeg kan sige, er, at vi kommer ikke til at sætte os hen i noget hjørne.

- Vi vil sidde ved bordet, være med til at tage ansvar for Danmark og få indflydelse på de beslutninger, der skal træffes, siger hun.

/ritzau/