Mette Frederiksen: Thorning var aldrig konfliktsky

Helle Thorning-Schmidt siger tirsdag endegyldigt farvel til dansk politik, og den tidligere socialdemokratiske statsminister har derfor inviteret til afskedsreception på Christiansborg.

Her får hun pæne ord - og et par sandheder - med på vejen fra både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), De Radikales partileder Morten Østergaard og S-formand Mette Frederiksen.

Sidstnævnte, som længe var kronprinsesse hos Socialdemokraterne under Thornings ledelse, understreger, at dagens hovedperson er en bestemt kvinde og leder.

- Man kan sige meget om dig. Men konfliktsky har du aldrig været. Jeg mener det positivt. Vi kan ikke skjule, at der har været uenigheder undervejs, siger Mette Frederiksen til Thorning.

S-formanden roser samtidig sin forgænger for at sætte sit præg på Danmark.

- Ansvaret har du aldrig frasagt dig. Og det har ført til resultater. Resultater, du kan være stolt af, siger Mette Frederiksen.

Samme toner lyder fra Morten Østergaard, der i sin tale til Thorning ikke lægger skjul på, at tiden med SR-regeringen bød på mange udfordringer.

- Du var ikke sådan at slå ud.

- Det, der kendetegnede dig dengang som nu, var din ukuelighed og dit humør, siger Morten Østergaard, der havde tre forskellige ministerposter i Thornings fire år som statsminister.

Thorning kvitterer for de fine ord fra sin tidligere regeringspartner med følgende bemærkning under sin egen tale ved receptionen:

- Det gode ved at arbejde sammen med De Radikale er, at når man kommer lidt på afstand af det, så kan man se, at det jo egentlig ikke var så tosset, de resultater vi opnåede.

Efter at have været partiformand i mere end et årti flytter Thorning nu til London, hvor hun skal være administrerende direktør i Save the Children - på dansk kendt som Red Barnet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip