Mette stoppede spritbilist: Fuld mand sad bag rettet med øl i hånden

Mette Fangel fra Næstved blev i går hædret for at gribe ind, da hun så en beruset mand sætte sig bag rettet og køre væk.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kvitterede for hjælpen med en dusør på symbolske 500 kroner.

- Det kræver lidt at stoppe sådan en spritbilist, men jeg gjorde det sammen med min kæreste, siger Mette Fangel til Dagens.dk.

En eftermiddag i februar stod parret i kø til at betale for deres varer i dagligvarebutikekn Lidl i Næstved, da de bemærkede, at manden foran dem virkede beruset.

- Jeg var sikker på, at han var fuld, siger Mette Fangel.

Kærestaparret så kort efter, at den ældre mand satte sig bag rettet og kørte væk fra parkeringspladsen foran dagligvarebutikken.

Læs også: Tvillinger overlever mirakuløst påkørsel af spritbilist

Mette Fangel ringede efter politiet, mens kæresten kørte efter spritbilisten, der kort efter blev standset af en patruljevogn.

Han sad i bilen med en åbnet øl, og betjentene kunne se, at han havde røde øjne, besvær med at holde balancen og talte meget snøvlende.

Spritbilisten blev stoppet inden det gik galt.

Bevidste om spirtkørsel 
Generelt set har danskernes syn på spritkørsel ændret sig markant med tiden. 

- Over en længere årrække har danskernes ændret markant holdning til spritkørsel, siger Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik.

Sidste år svarede to ud af tre deltagere i en undersøgelse foretaget af Rådet for Sikker Trafik, at de i nogen eller høj grad var opmærksomme på potentiel spritkørsel i omgivelserne.

I en lignende undersøgelse fra 2008 var det kun halvdelen af deltagerne, der svarede, at de i samme grad var opmærksomme på, om nogen, de var sammen med, havde drukket for meget til at køre bil.

- Det er vigtigt at tale med hinanden. At tage nøglerne ud af hænderne på en beruset person er sidste mulighed, siger Jesper Sølund.

Selv om danskerne har ændret holdning til bilkørsel med alkohol i blodet, vurderer Rådet for Sikker Trafik, at omkring 10.000 spritbilister kører rundt på de danske veje hver eneste dag.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip