Mexicanere dræbt i Egypten: Blev forvekslet med jihadister

Mindst to turister fra Mexico er ved en fejl blevet dræbt af sikkerhedsstyrker i Egypten søndag aften, fordi de blev forvekslet ved militante jihadister.

Ifølge Egyptens indenrigsministerium blev i alt 12 personer fra Mexico og Egypten dræbt, da en turistkonvoj med fire køretøjer blev angrebet.

- En fælles styrke fra politiet og hæren beskød ved en fejl fire firehjulstrækkere tilhørende en mexicansk turistdelegation, mens man jagtede terrorister i et oase-område i ørkenen i den vestlige del af landet, skriver indenrigsministeriet i en meddelelse.

- Hændelsen resulterede i, at i alt 12 mexicanere og egyptere døde samt at ti andre personer blev såret, hedder det videre.

Ifølge Mexicos udenrigsministerium er to af de dræbte mexicanere, mens fem af landets statsborgere er blevet såret. Dermed tyder det på, at der er flest egyptere blandt de døde.

Det er fortsat uklart, hvad der præcist fik sikkerhedsstyrkerne til at åbne ild mod konvojen.

Beskydningen fandt sted i et ørkenområde i den vestlige del af landet, hvor man angiveligt ledte efter terrorister.

Tidligere var ørkenområdet populært blandt turister, men er på det seneste blevet tilholdssted for militante islamister.

Turisterne var tilsyneladende kørt ind i en del af området, som de ikke havde tilladelse til. Myndighederne siger, at det nu skal undersøges, hvorfor de befandt sig i området.

Siden den demokratisk valgte præsident Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab blev væltet ved en militærkup i 2013, har Egypten oplevet en tiltagende bølge af vold og angreb.

Militante grupper med tilknytning til blandt andet Islamisk Stat har dræbt hundredvis af soldater og politibetjente.

Det er hovedsageligt sket på Sinai-halvøen, men i takt med, at Egyptens naboland mod vest, Libyen, er blevet mere og mere lovløst, har militante grupper også fået fodfæste i det vestlige Egypten.

Det er ikke oplyst, om der var flere nationaliteter end mexicanere og egyptere blandt turisterne i konvojen.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til Ritzau, at der ikke er nogen meldinger om, at der skulle have været danskere iblandt de dræbte eller sårede.

/ritzau/Reuters

 

 

 

 

Dagens Gossip