Mexicanere sætter ild til partikontor efter massakre

Demonstranter, der formodes at være vrede som følge af en massakre på 43 mexicanske lærerstuderende tidligere på året, har sat ild til et regionalt kontor for landets ledende regeringsparti.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Uro er blusset op flere steder i Mexico på det seneste som følge af massakren, som tre bandemedlemmer i sidste uge erklærede sig skyldige i.

Demonstranterne satte tirsdag ild til Det Institutionelle Revolutionspartis (PRI) bygning i byen Chilpancingo i staten Guerrero.

Mandag blokerede en større gruppe for adgangen til lufthavnen i Acapulco.

De 43 studerendes skæbne har vakt stor opmærksomhed i Mexico og internationalt, og mange kommentatorer tolker opklaringen som en test for Mexicos præsident, Enrique Pena Nieto, som har iværksat et omfattende reform- og moderniseringsprogram.

Præsidenten deltager i disse dage i et topmøde i Beijing, og har derfor ikke været i hjemlandet.

Flere tvivler på, at han har gjort nok for at stoppe korruption og rydde ud i politistyrken.

Da Nieto kom til magten for to år siden, lovede han at genoprette ro og orden i Mexico. Da var op mod 100.000 mennesker dræbt under gangsteropgør.

Foreløbige undersøgelser tyder på, at de forsvundne studerende, der kommer fra en venstreorienteret skole i Iguala, havde en længerevarende konflikt med borgmesteren i byen, hvor de forsvandt, og at byens politi tilbageholdt dem og udleverede dem til lokale gangstere, som dræbte dem.

Præsidenten har lovet, at alle skyldige stilles til ansvar.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip