Mexicansk politikorps afvæbnet efter massedrab

De mexicanske myndigheder har taget våbnene fra politiet i den by, hvor der i weekenden blev fundet flere massegrave

Afvæbningen af det lokale politi i Iguala kommer efter fundet af massegrave i udkanten af byen med mindst 28 uidentificerede lig . Samtidig har 43 lærerstuderende været savnet siden forrige weekend efter sammenstød med politiet.

Ifølge embedsmænd er flere end 400 betjente fra statspolitiet og et ukendt antal soldater sendt til Iguala, hvor soldater står vagt ved kontrolposter.

Søndag indrømmede to lejemordere med forbindelser til politiet over for anklagemyndigheden, at de har dræbt 17 af de 43 lærerstuderende.

Indtil videre er 142 betjente blevet afhørt i sagen og 22 af dem er anholdt. I alt er 30 personer tilbageholdt i det, der tyder på at blive en af de blodigste episoder, siden den mexicanske præsident Enrique Peña Nieto overtog embedet i december 2012. Nieto har lovet at komme til bunds i sagen.

Ifølge Inaky Blanco, leder af anklagemyndigheden i Guerrero, vil det tage mindst to uger at finde ud af, om de begravede kroppe tilhører gruppen af savnede ved hjælp af DNA-tests. Ligene i massegravene er brændt til ukendelighed.

De 43 studerende forsvandt efter sammenstød med politiet i Iguala.

Politifolkene menes at have tilknytning til kriminelle grupper i området, og det har øget frygten for de studerendes skæbne. Narkokartellerne i Mexico er kendt for at skaffe sig af med ofre ved at smide dem i massegrave.

Ifølge anklagemyndigheden deltog narkobanden Guerreros Unidos i optøjerne, hvor seks personer blev dræbt, 25 blev sårede og 43 forsvandt.

Her begyndte politifolk at skyde mod busser, som de unge befandt sig i, efter at have deltaget i en demonstration for en uddannelsesreform.

Øjenvidner har fortalt, at op mod 40 studerende derefter blev ført bort af politiet i patruljevogne.

/ritzau/AFP