Mexico jubler ikke over VM-billet: Vi er i krise

Skrevet af admin

|

21/11/2013

Dagens topnyheder

Mexico plejer at være med, når der er VM i fodbold. Og deltagelsen er da også et folkekrav i det fodboldgale land.

Men kvalifikationen til VM er slet ikke nok for mexicanerne. Utilfredsheden er stor med måden, holdet spiller på.

Trænerne er blevet smidt ud på samlebånd undervejs i kvalifikationen, og meningsdannere er enige om, at det ikke var godt nok, at mexicanerne først bookede VM-billetten efter to play off-kampe mod New Zealand.

Avisen El Universal har hyret den tidligere landsholdsspiller Carlos Albert til at skrive klummer. Og selv om Mexico sikrede sig VM-billetten med først 5-1 hjemme og siden 4-2 ude over New Zealand, er Carlos Albert utilfreds og klar i mælet.

- Der er intet at fejre.

- Den værste præstation i historien, lyder det blandt andet i klummen fra Albert efter den samlede 9-3-sejr over New Zealand.

Utilfredsheden bunder i flere ting.

Blandt andet i det faktum, at Mexico blot blev nummer fire i kvalifikationen efter USA, Costa Rica og Honduras - og endda måtte have hjælp af rivalerne fra USA for blot at slutte som nummer fire og dermed få play off-chancen mod New Zealand.

Også i avisen Record giver holdet og mexicansk fodbold i det hele taget hårde ord med på vejen. Her mener David Faitelson sågar, at det er på tide med en gennemgribende oprydning i forbundet.

- At sige, det var en hård vej til VM, at tale om krise eller en dårlig periode vil blot feje problemet ind under gulvtæppet.

- Vi har brug for en hovedrengøring, en ny direktion og en balance i tingene, der ikke kun tillader, at fodbolden er rig i økonomisk forstand - men også inde på grønsværen, siger David Faitelson.

Mexico fyrede tre trænere undervejs i kvalifikationen inden ansættelsen af Miguel Herrera. Nu sidder han på posten, og han indrømmer, at der er nok at se til.

- Vi har tydeligvis meget at tage fat på - både på og uden for banen, siger han.

Herrera tog en stor chance ved blandt andre at droppe stjernen Javier "Chicharito" Hernandez fra Manchester United til play off-kampene, og krisen på landsholdet har fået Real Sociedads Carlos Vela til at droppe landsholdet.

Om landstræneren tager Hernandez og andre stjerner fra de europæiske ligaer med til VM eller ej, det må tiden vise.

Men en ting er sikkert, holdet skal levere på et helt andet niveau end i kvalifikationen for at vinde alle de fodboldgale mexicaneres hjerter tilbage.

/ritzau/