Mexico sender næste landstræner ind i svingdøren

Det mexicanske fodboldforbund (FMF) har udpeget Miguel Herrera som den landstræner, der skal føre det kriseramte landshold helskindet gennem de to VM-playoff-kampe mod New Zealand i november.

Herrera afløser Victor Vucetich, der kun nåede to kampe i jobbet og blev sparket ud efter Mexicos 1-2-nederlag til Costa Rica i sidste uge. Han bliver den fjerde landstræner på mindre end seks uger.

- Ingen ønsker at skifte træner, men når resultaterne ikke kommer, må man træffe en afgørelse, siger forbundets præsident Justino Compean ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi har ramt bunden. Mexicansk fodbold er ramt på alle områder, konstaterer præsidenten.

Mexico er traditionelt supermagten i det mellem- og nordamerikanske fodboldforbund (Concacaf).

Ikke siden 1990 har landet misset en VM-slutrunde, og det var formentlig kun fordi, holdet var afskåret fra at deltage i kvalifikationen som følge af en karantæne.

Men i denne VM-kvalifikation er det gået helt galt. Mexicanerne har kun vundet to af 10 kampe og sluttede på fjerdepladsen efter USA, Costa Rica og Honduras.

Kun en amerikansk overtidsscoring mod Panama gør, at Mexico stadig har en playoff-chance for at komme med til Brasilien.

Det bliver nu en opgave for 44-årige Herrera, der samtidig står i spidsen for klubholdet América, der er forsvarende mester i Mexico.

- Jeg har fået uforbeholden støtte fra alle klubber til at udpege Herrera som manden, der skal sikre kvalifikationen, siger Justino Compean.

Dermed håber præsidenten på en lykkelig udgang på et år, der har udviklet sig til lidt af en farce.

Træner Jose Manuel de la Torre stod i spidsen for holdet fra starten af turneringen, men blev fyret i september, da VM-billetten begyndte at komme i fare.

Hans assistent og afløser Luis Fernando Tena trak sig efter én kamp, der havde udløst et nederlag til USA, og senest har Victor Vucetich altså fået to kampe på posten.

Miguel Herrera er foreløbig kun udlånt fra América til de to kampe mod New Zealand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip