MH17-ofres telefoner bliver besvaret

Sørgende pårørende til ofrene for sidste uges flystyrt i Ukraine fortæller, at opkald til de afdødes mobiltelefoner i visse tilfælde bliver besvaret af fremmede personer.

Oven i selve tragedien, som kostede samtlige 298 personer om bord på flyet fra Malaysia Airlines livet, har flere øjenvidner fra nedstyrtningsstedet i det østlige Ukraine fortalt om respektløs omgang med ligene.

Blandt andet skulle der være stjålet kreditkort og andre personlige ejendele fra de omkomne, og bagage være blevet gennemrodet.

Og mobiltelefoner er tilsyneladende også blevet fjernet.

Slægtninge i Holland, som har ringet til telefonerne, er blevet chokeret over at høre "østeuropæisk-klingende stemmer" i den anden ende, og det synes at bekræfte mistanken om plyndringer på nedstyrtningsstedet, skriver den hollandske avis De Telegraaf.

Vragdele fra flyet ligger spredt over et enormt område på over 50 kvadratkilometer, som ikke er blevet spærret ordentligt af for offentligheden.

Enhver med akkreditering fra den selvudråbte folkerepublik i Donetsk kan få adgang til området. Sydney Morning Herald hævder, at der har været en bemærkelsesværdig mangel på mobiltelefoner, smykker og punge på stedet.

Tidligere denne uge dukkede der et billede op, som tilsyneladende viste et medlem af en af de prorussiske militser i området rode igennem et offers personlige ejendele og putte en ring i en taske.

Telefonselskaber har allerede lukket ned for nogle af ofrenes mobilabonnementer og dermed fraveget det normale krav om en officiel dødsattest.

/ritzau/

 

Dagens Gossip