Michael Knudsen: EM i 2008 var noget af det største

Stregspilleren Michael V. Knudsen, som fredag stopper karrieren på landsholdet, kan se tilbage på en lang og glorværdig karriere, hvor EM-guldet i 2008 var et af de absolutte højdepunkter.

- Hver slutrunde og hver medalje har sin egen historie. Og dem er der heldigvis en del af. Men det er klart, at EM i 2008 står rigtigt højt.

- Det var fedt endelig at kunne bryde helt igennem for første gang nogensinde. Det var selvfølgelig meget specielt, siger Knudsen.

Siden debuten på A-landsholdet i 1999 er der næsten gået 15 år i rødt og hvidt, så der er mange ting at se tilbage på med stolthed.

- Jeg er meget glad for alt det, jeg har været med til at opnå. Jeg startede i 1999, og det er mange år siden, og dengang var landsholdet ikke det, som det er i dag.

- Jeg føler, jeg har været med til hele opturen. Jeg er stolt over, at jeg har været med til at gøre landsholdet til det, som det er i dag.

- Jeg er meget tilfreds med de ting, som jeg har opnået med landsholdet. Og jeg er glad for alle de medaljer, vi har vundet, forklarer Knudsen.

Noget af det, som mangler i pokalskabet, er en OL-medalje. Kort før åbningskampen ved OL i Beijing i 2008 blev Knudsen ramt af blindtarmsbetændelse, som holdt ham ude af den turnering.

- Jeg var tiltænkt en stor rolle. Så det var meget uheldigt for holdet, at jeg fik den blindtarmsbetændelse. Men det kan jeg ikke tænke tilbage på nu.

- Sket er sket. Jeg ved sgu ikke, om det var gået anderledes. Det er spekulationer.

- Men jeg kunne rigtig godt have tænkt mig en OL-medalje. Det er lige det, som mangler, erkender Knudsen.

Timingen i forhold til stoppet på landsholdet kommer samtidig med, at landstræner Ulrik Wilbek takker af. Til sommer skifter Knudsen til Bjerringbro-Silkeborg efter mange år i tyske Flensburg-Handewitt.

- Nu står landsholdet også over for en ny landstræner. Jeg skal selv rejse hjem til Danmark, og jeg har tre børn. Og min alder taget i betragtning, så synes jeg, at det er et godt tidspunkt at stoppe på, siger 35-årige Knudsen.

- Omvendt siger jeg også, at hvis alt forløber perfekt i den næste periode, og hvis landstræneren kommer i problemer, så vil jeg ikke afvise, at jeg kan hjælpe til igen.

- Men ellers er det selvfølgelig slut med landsholdet for mit vedkommende, fastslår Knudsen.

I løbet af landsholdskarrieren er det blevet til 244 kampe for Knudsen. Den sidste landskamp bliver fredagens træningskamp mod Norge ved Golden League.

/ritzau/

 

Dagens Gossip