Michael Laudrup får kniven i Swansea

Michael Laudrup er blevet fyret i Premier League-klubben Swansea.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside efter et krisemøde mellem danskeren og klubbens ledelse tirsdag.

- Det er en beslutning, vi har taget modvilligt. Men den er taget i klubbens og supporternes bedste interesse, siger klubbens bestyrelsesformand Huw Jenkins i pressemeddelelsen.

Den walisiske Premier League-klub har ikke tradition for at fyre trænere, og det er da også første gang i 10 år, at det sker.

- Vi var nødt til at fjerne den konstante usikkerhed, som omgav klubben og Michaels fremtid på lang sigt, fortsætter formanden.

Michael Laudrup og hans trænerteam sørgede i sidste sæson for en sejr i Liga Cuppen, klubbens første titel nogensinde. Men i denne sæson ligger klubben lige nu kun to point over nedrykningsstregen i Premier League.

Lørdag tabte Swansea 0-2 til West Ham, og det var klubbens sjette nederlag i de seneste otte ligakampe.

- Michael og jeg havde et møde tidligere i dag i et sidste forsøg på at støtte ham og etablere en måde, hvorpå vi kunne forbedre trænerstabens arbejde og sikre, at vi får de resultater, vi har brug for i de sidste 14 kampe, siger Huw Jenkins og fortsætter:

- Ikke desto mindre - efter at have tænkt meget og længe over, hvordan vi kommer videre på den bedst mulige måde - følte jeg, at det var usandsynligt, at vi ville opnå det stabile miljø, som tillader os at vende tilbage til rødderne.

Huw Jenkins understreger dog også en taknemmelighed over for Michael Laudrups resultater i hans 18 måneder som manager.

Den tidligere spiller Garry Monk overtager managersædet sammen med en af de nuværende trænere Alan Curtis.

Der er intet nyt om de to øvrige danskere i Michael Laudrups stab, Morten Wieghorst og Erik Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip