Michael Laudrup: Rusland var nok en fejl

Michael Laudrup var for fem år siden træner for Spartak Moskva, men danskeren erkender, at det måske var en fejl at blive træner i Rusland.

Laudrup blev i april 2009 fyret efter syv måneder i den russiske hovedstadsklub efter en række utilfredsstillende resultater i ligaen samt et pokalnederlag til Dynamo Moskva.

- Jeg prøver altid at gøre en forskel. Måske lykkedes det ikke i Moskva, men alle de andre steder, jeg har været, har jeg gjort en forskel. Jeg har opnået resultater, som er specielle, siger Michael Laudrup to uger efter, at han blev fyret i walisiske Swansea.

- Rusland var måske en fejl generelt. Jeg kendte ikke kulturen, og da jeg blev fyret, sad jeg i en bil og reagerede bare med et "nå ja, okay". Min første indskydelse var, at det nok er sådan, at det fungerer. Man får bare et opkald, og så er det slut, siger danskeren.

Samarbejdet blev også afbrudt før tid i de to spanske klubber Getafe og Mallorca. Selv om det blot blev til godt og vel et år i begge klubber, så mener Laudrup, at han var en succes begge steder.

Getafe spillede han i 2007/08-sæsonen frem til finalen i den spanske pokalturnering, og samtidig nåede holdet til kvartfinalerne i Uefa Cuppen.

- I Getafe taler man stadigvæk i dag om den sæson, siger Laudrup.

I 2011 og 2012 stod han i spidsen for hårdt trængte Mallorca.

- Klubben havde hverken penge eller spillere - der var 12 spillere, der aldrig havde spillet i Primera Division. Vi endte med at redde os og faktisk lå vi halvvejs i sæsonen midt i tabellen. I dag er Mallorca i den næstbedste række, siger Michael Laudrup.

Den 49-årige dansker regner også med, at Swanseas ledelse om nogle år vil tænke tilbage på dengang, Laudrup reagerede i klubben. Selv om målet i sidste sæson blot var overlevelse i Premier League, så blev det til en historisk niendeplads.

Derudover vandt Swansea den engelske liga cup.

- Swansea skal nok også på et tidspunkt forholde sig til, hvem der var træner det år, hvor de havde deres bedste sæson nogensinde, siger Laudrup.

Den danske træner blev fyret i Swansea den 4. februar, da klubben mente, at han havde begået kontraktbrud. Michael Laudrup hævder, at han ikke er blevet oplyst om, hvordan han skulle have brudt sin kontrakt.

Michael Laudrup ligger i øjeblikket i et juridisk slagsmål med den walisiske klub.

/ritzau/

 

Dagens Gossip