Michael Mørkøv: Jeg skal køre Tour de France

Cykelrytteren Michael Mørkøv er sikker på, at han får en plads hos Katusha i dette års Tour de France.

Det er planen, at Mørkøv skal agere hjælperytter for sprinteren Alexander Kristoff i alle de store klassikere og etapeløb i år.

- Højdepunkterne bliver brostensklassikerne i Belgien og Nordfrankrig i marts og april måned, og så bliver det Tour de France midt på sommeren, siger Michael Mørkøv til TV 2 Sport.

Mørkøv føler sig derfor overbevist om, at han har en plads på Tour de France holdet til sommer.

- Ja, det har jeg. Det er klart, at holdet først bliver udtaget umiddelbart lige inden Touren, men som det er nu, så skal jeg følge Alexander Kristoff stort set hele året og være hans lead-out og støtte i klassikerne, siger Mørkøv.

Alexander Kristoff vandt blandt andet to etaper i sidste års Tour de France, og Mørkøv glæder sig til at hjælpe den norske cykelstjerne.

- Jeg er kommet ind på et hold, hvor de satser stort på mig og har store forventninger til mig og tror rigtig meget på det, jeg kan.

- Det er forfriskende i forhold til de seneste par år, hvor jeg på Saxo var blevet sat lidt i en bås, hvor man vidste, hvad jeg kunne og ikke kunne, og det var lidt svært at udvikle sig fra. Så det har været forfriskende at skifte arbejdsplads, siger han.

Mørkøv har kørt Touren to gange før - i 2012 og 2014. I 2012 kørte han blandt andet i den prikkede trøje i et par dage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip