Michael Phelps kan alligevel få VM-chance til sommer

Sidste år blev svømmestjernen Michael Phelps nægtet deltagelse ved den kommende sommers VM i Kazan i Rusland, efter at han modtog en dom for spritkørsel.

Men nu åbner den amerikanske svømmeledelse døren på klem for den 18-dobbelte OL-guldvinder, der muligvis alligevel får lov at stille op ved mesterskabet, der er et vigtigt skridt på vejen mod OL i Rio næste år.

Sådan tolker amerikanske medier i hvert fald de seneste udtalelser fra præsidenten for det amerikanske svømmeforbund Chuck Wielgus, der bestemt ikke lyder afvisende overfor muligheden.

- Det er kompliceret, men der er måder, vi kan få det til at ske på. Tingene skal overvejes eller genovervejes, siger Wielgus ifølge nyhedsbureauet Reuters til ESPN.

Phelps fik seks måneders karantæne af svømmeforbundet, efter at han blev taget for spritkørsel i september, og som yderligere straf blev det gjort klart, at der ikke var plads til ham ved VM, der afvikles fra 24. juli til 9. august.

Ifølge ESPN har forbundet allerede ført samtaler med Phelps, der dog ikke selv har ytret sig offentligt om VM-chancerne.

Men den 29-årige supersvømmer erklærede sig i februar frustreret over at misse verdensmesterskabet, som skulle have været hans comeback på den store scene, efter at han egentlig havde stoppet karrieren.

Michael Phelps blev før jul idømt en straf på et års betinget fængsel, fordi han i september havde kørt alt for stærkt i alkoholpåvirket tilstand i Baltimore.

Han kan få comeback i bassinet ved US Grand Prix Meet i Arizona i begyndelsen af april.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip