Michael Rogers sikrer Tinkoff-Saxo ny Tour-triumf

Tirsdag blev endnu en triumf for Tinkoff-Saxo-holdet ved Tour de France.

Australieren Michael Rogers vandt 16. etape, løbets længste, der blev kørt over 237,5 kilometer fra Carcassonne til Bagnères-de-Luchon i Pyrenæerne.

Michael Rogers kørte solo fra en udbrydergruppe på den afsluttende nedkørsel efter en hård dag.

Ved målstregen havde han et forspring på ni sekunder til franskmanden Thomas Voeckler (Europcar) og hviderusseren Vasil Kiryienka (Sky).

Italieneren Vincenzo Nibali (Astana) beholder sit forspring på 4.37 minutter til spanieren Alejandro Valverde (Movistar).

Begge var 8.32 minutter efter etapevinderen.

Franskmanden Thibaut Pinot (FDJ) er ny nummer tre med et minus på 5.06 minutter i forhold til Nibali, efter at han kom i mål sammen med de to førende i den samlede stilling.

Pinot fik distanceret landsmanden Romain Bardet (ag2r), der faldt fra tredjepladsen til femtepladsen samlet.

16. etape blev kørt med fem kategoriserede stigninger, den sidste uden for kategori op til Port de Bales, hvorefter der var en nedkørsel mod målstregen.

Etapen blev præget af adskillige udbrud, som på et tidspunkt blev til et meget stabilt et af slagsen med hele 21 ryttere.

Den mest prominente rytter i udbruddet var Michal Kwiatkowski. Polakken fra Omega Pharma-Quick-Step lå før etapen nummer 16 med et minus på næsten 20 minutter i forhold til Vincenzo Nibali.

Udbruddet havde på et tidspunkt et forspring på mere end 12.30 minutter, så Michal Kwiatkowski var oppe på syvendepladsen i det virtuelle klassement.

Efter etapen ligger han nummer ni.

Udbruddet blev sprængt på stigningen op til Port de Bales, hvor blandt andre Michael Rogers og Thomas Voeckler kørte fra de øvrige udbrydere.

I gruppen med favoritterne blev adskillige topnavne sat på stigningen.

Thibaut Pinot kørte aggressivt med Vincenzo Nibali på hjul, mens andre ryttere som Romain Bardet, amerikaneren Tejay van Garderen (BMC) og hollænderen Bauke Mollema (Belkin) måtte slippe.

Danske Jakob Fuglsang (Astana) blev også sat på stigningen og mistede omkring 12 minutter i forhold til sin førende holdkaptajn.

Fuglsang er fortsat bedste dansker i klassementet, men han er nu nede som nummer 31.

/ritzau/

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip