Michael Schumacher forlader hospitalet

Den syvdobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher, der i flere måneder lå i koma, forlader hospitalet i Lausanne og vender tilbage til sit hjem i Schweiz, oplyser familien i en pressemeddelelse til en række nyhedsbureauer.

Michael Schumacher forulykkede på ski den 29. december 2013 og slog hovedet voldsomt efter mødet med en sten. Herefter blev han lagt i kunstigt koma, hvor han lå i knap 170 dage.

- Der venter en lang og svær vej forude, udtaler Schumachers manager, Sabine Kehm, i pressemeddelelsen.

- Derfor finder Michaels genoptræning sted i hans hjem. De alvorlige skader taget i betragtning har der været fremskridt i de seneste uger og måneder, lyder det fra manageren.

I juni kunne den 45-årige tysker forlade hospitalet i franske Grenoble, hvor han lå i seks måneder for at blive behandlet for alvorlige hjerneskader. Derefter blev han flyttet til hospitalet i Lausanne for yderligere genoptræning.

Schumacher gennemgik to operationer, inden han blev lagt i kunstigt koma. Lægerne begyndte i slutningen af januar langsomt at vække tyskeren.

Som i de seneste måneder beder familien Schumacher om fred og ro fra omverdenen, så den tidligere racerkører kan genoptræne uden forstyrrelser.

- Vi vil gerne takke hele mandskabet på CHUV Lausanne (hospitalet i Lausanne, red.) for den intensive og kompetente behandling. Vi beder desuden fortsat om, at familiens privatsfære bliver respekteret og om at afstå fra at spekulere om Michaels sundhedstilstand, siger Kehm.

Schumacher vandt i sin aktive karriere 91 Formel 1-løb og blev verdensmester i 1994 og 1995 samt fem gange i træk fra 2000 til 2004.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip