Michael Valgren og Jesper Hansen skifter til Astana

Skrevet af admin

01/08/2016

Dagens topnyheder

De danske cykelryttere Michael Valgren og Jesper Hansen kører fra 2017 for Astana.

De tiltræder begge på to år lange kontrakter, oplyser holdet mandag.

24-årige Michael Valgren har netop vundet Postnord Danmark Rundt for anden gang og er hentet til Astana for at forstærke holdet i klassikerne og de kortere løb.

Den ét år ældre Jesper Hansen er blandt andet hentet til holdet for at hjælpe Fabio Aru i bjergene i de store etapeløb.

Det fortæller teammanager Alexandre Vinokourov i en pressemeddelelse.

- I år har vi skrevet med fire ryttere. Oscar Gatto er en fremragende klassikerrytter. Han er en erfaren rytter, som vil hjælpe og lære fra sig til Alexey Lutsenko.

- Vi har også styrket holdet til klassikerne med Michael Valgren, som også har stor erfaring med at køre den slags løb og har vundet ved flere lejligheder.

- Vi har også skrevet med den unge bjergrytter Jesper Hansen, som vil hjælpe Aru på bjergetaperne i etapeløbene, siger Alexandre Vinokourov.

Michael Valgren har foruden sine to triumfer i Postnord Danmark Rundt en flot andenplads i klassikeren Amstel Gold Race på cv'et.

Han er tidligere dansk mester på landevej og vandt både i 2012 og 2013 U23-rytternes udgave af klassikeren Liege-Bastogne-Liege.

Jesper Hansen vandt en etape og det samlede klassement i Tour of Norway i 2015 og har gjort sig bemærket med flere gode præstationer som bjerghjælper for blandt andre Alberto Contador.

Begge danskere kører i indeværende sæson for Tinkoff-holdet.

/ritzau/