Michael Valgren tager andenpladsen i Amstel Gold Race

Danske Michael Valgren (Tinkoff) blev nummer to i den prestigefyldte forårsklassiker Amstel Gold Race efter en hidsig finale, hvor italieneren Enrico Gasparotto (Wanty-Groupe Gobert) tog sejren.

Valgren angreb sammen med Gasparotto på løbets sidste stigning, Cauberg, og de to kørte alene mod mål med feltet jagtende bag sig.

Italieneren lod Valgren tage sig af den hårdeste del af arbejdet hen mod mål, og da Gasparotto åbnede spurten kunne Valgren ikke følge med og måtte se sig slået.

Det er første gang i flere år, at en dansk rytter kommer så tæt på en sejr løbet, der i 1997 blev vundet af Bjarne Riis.

24-årige Valgren regnes af mange som et stort klassikertalent, og han har ud over en sejr i Post Danmark Rundt og et dansk mesterskab tidligere vundet U23-udgaven af Liege-Bastogne-Liege.

Løbet startede ud i et voldsomt tempo, og først efter 33 af løbets 258 kilometer lykkedes det for et udbrud at slippe afsted.

De 11 mand i udbruddet fik opbygget et forspring på fem minutter, der senere faldt lidt og gennem længere tid lå stødt mellem tre og fire minutter.

Mod slutningen blev der sat mere fart på i feltet, der langsomt trak udbryderne ind. Med omkring 14 kilometer tilbage af løbet blev de sidste rester af udbruddet hentet efter den tredje tur over Cauberg-stigningen, der passeres fire gange i alt.

Med samlingen var der lagt op til, at løbet endnu en gang skulle afgøres på netop Cauberg, der rammes for sidste gang få kilometer før mål.

Men otte kilometer før mål åbnede først Roman Kreuziger (Tinkoff) og senere Tim Wellens (Lotto Soudal) finalen med hidsige angreb.

Det lykkedes for belgiske Wellens at få slået et hul, og han havde ved bunden af Cauberg tre kilometer fra målstregen et forspring på lidt mere end ti sekunder til et hidsigt jagtende felt, der dog hentede ham kort efter.

I den hæsblæsende afslutning angreb Michael Valgren sammen med Gasparotto, og de to holdt et lille forspring til feltet helt til målstregen, hvor Gasparotto viste sig som den hurtigste mand på dagen.

I alt tre danskere var med i løbet i skikkelse af Christopher Juul-Jensen (Orica-Greenedge) og de to Tinkoff-ryttere Jesper Hansen og Michael Valgren.

Amstel Gold Race markerer starten på Ardenner-klassikerne, der fortsætter med Fleche-Wallonne 20. april og Liege-Bastogne-Liege 24. april.

/ritzau/

 

Dagens Gossip