Michael Winner mindet i London

Michael Caine og Roger Moore var blandt de kendisser, som samledes i London i går for at hylde instruktøren Michael Winner. Det skete i ved en højtidelighed i St. James’s Park, hvor der blev afsløret en mindeplade for Winner.

Den er placeret ved politimonumentet, fordi filmskaberen tilbage i 1980erne tog initiativet til dette mindesmærke over de britiske politifolk, som har mistet livet i tjenesten.

Moore kaldte dette »en af Winners største præstationer«, men den tidligere James Bond fortalte også anekdoter fra instruktørens lange karriere og fik selskab af Caine. Han røbede blandt andet, at Winners façade var bedragerisk venlig:

»Han var den rareste, blideste og mest venlige person, man kunne forestille sig - troede jeg. Når du lærte ham at kende, var han den mest vrisne stodder. Han ville bare gerne teste, hvor langt han kunne gå, før folk holdt op med at synes om ham«, berettede Caine, som alligevel blev en af filmskaberens bedste venner gennem 50 år.

Manden bag hårdtslående film som »Mechanic - menneskejægeren«, »En mand ser rødt«, »Marlowe går til sagen« og »Dirty Weekend« døde i januar og selv om han angiveligt nød at spille dumt svin, sås der mange berømte ansigter ved søndagens højtidelighed.

Blandt deltagerne var også TV-værten Michael Parkinson, sangerinden Cilla Black og Formel 1-bossen Bernie Ecclestone.

 

Dagens Gossip